U kunt ons ook telefonisch bereiken op
15 mei

Woekerpolissen

De maatschappelijke onrust over beleggingsverzekeringen heeft geleid tot een aanbeveling van de Ombudsman Financiële Dienstverlening, de heer J.W. Wabeke.

Met deze aanbeveling proberen verzekeraars en enkele consumentenvertegenwoordigers (als bijvoorbeeld Stichting Woekerpolisclaim en Stichting Verliespolis) een algemene compensatieregeling af te spreken met verzekeraars voor polissen waarin mogelijk teveel kosten zouden zijn ingehouden. Inmiddels hebben de eerste verzekeraars een regeling met de consumenten-vertegenwoordigers afgerond en lijkt het erop dat meer verzekeraars zullen volgen. Het duurt echter nog even vooriedereen voordat u duidelijkheid heeft of en hoe uw polis aanmerking komt voor een compensatie.

Daarnaast heeft het Ministerie van Financiën onderzoek laten doen om er achter te kunnen komen welke concrete verzekeringen mogelijk wél en welke mogelijk niet in aanmerking komen voor een dergelijke compensatie. Dit onderzoek is uitgevoerd door toezichthouder AFM. Hoewel er op diverse fronten ontwikkelingen zijn rondom de beleggingsverzekering is nog niet in alle gevallen duidelijk wat de gevolgen daarvan zijn voor u als individuele polishouder. Daarom nemen wij nu zelf het initiatief omdat u van ons mag verwachten dat wij u, als uw intermediair, hierin bijstaan.

Het is mogelijk dat ook u in het bezit bent van een beleggingsverzekering waarbij door de verzekeraar te hoge kosten in rekening zijn gebracht. Nu er ondanks enkele compensatieregelingen nog geen duidelijkheid bestaat in welke gevallen er sprake is van een beleggingsverzekering waar door de verzekeraar te hoge kosten zijn ingehouden, adviseren wij u het zekere voor het onzekere te nemen en een stuitingsbrief aan uw verzekeraar te sturen. Daarmee behoudt u zich ten opzichte van de verzekeraar alle rechten voor. Eventueel kunt u zich op dit moment of later, na reactie van de verzekeraar, laten begeleiden door een rechtskundig adviseur (uw rechtsbijstandverzekeraar of een andere juridische adviseur), dat is aan u zelf.

Verder kan het zijn dat binnen uw bestaande beleggingsverzekering de premie voor de overlijdensrisicodekking onredelijk hoog is. Daarnaast kan de waardeontwikkeling binnen uw huidige beleggingsverzekering niet het verwachte rendement opleveren. Het kan wenselijk zijn om hierover nader contact te hebben.

Indien u vragen hebt over uw beleggingsverzekering(en), neem dan gerust contact met ons op.


Wellicht is dit een goed moment om ook uw andere verzekeringen met ons door te nemen